IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Kā es grābju $50 dienā ar AdSense - 2. daļa.

• Pavediena uzsācējs Pavediena uzsācējs Anonymous
  • Sākuma datums Sākuma datums
Arhitekts teica:
Izdziivot var ?.. :)

reaali man bail domaat par interneta marketingu kaa galveno pelnjas avotu, jo es nezinu kaa vis buus peec 10 gadiem.. iisteniibaa pat peec gada :D konkurence pieaug... un vispaar vis mainaas.. nezinu vai speeshu izdziivot :D

:D ja dzīvotu tikai no ienākumiem netā tad jau man sen nets būtu atslēgts, nu tik traki nav, bet ja ir vēl papildius ienākumi ārpus tīmekļa tad jau ir normāli, bet nu vienmēr tak gribas vairāk un vairāk :D

Trenz teica:
randomsmile, saproti uz šādiem neviens nevar atbildēt. Tev te nav darba devēja, kas tev pateiks ko un kad darīt, un kad un cik tu saņemsi. Šis ir bizness, viss ir tavās rokās nevis kāda cita. Jautājumus "kurā nišā pelnīt", vai "kad es saņemšu 50 zaļos" prasa darba devējam. Ja tev ir šādi jautājumi, tad tu nekādu biznesu arī neuztaisīsi. Skarbi, bet pateisi.

Jo viss ir TAVĀS ROKĀS. Tu par visu atbildi un nosaki, nevis kāds cits, tāpat kā reālajā biznesā.

Ja gribi lai kāds cits tev visu pasaka priekšā, tad ej strādā no 8 līdz 17, kamēr tu savu priekšnieku bagātāku ar katru dienu pataisi, un tur tev arī pateiks, kad tu saņemsi savu naudu, ko un kā darīt.

Es sevi jau sen esmu uzstādījis savu mērķi un motivācija man ir diegzan liela, ka es pats sev būšu noteicējs, ka strādāšu un pelnīšu naudu tikai priekš sevīm, nevis priekš kāda cita, kamēr boss vai priekšnieks 1/2 dienu spēlē golfu, un es viņu padaru bagātāku. Varbūt tās ir lielas ambīcijas, vai kautkādi "slapjie sapņi", bet es netaisos ar savu smago un sūro darbu pataisīt kādu citu bagātāku, vai tas ir firmas īpašnieks vai valsts, es to nedarīšu. Un pagaidām es skatos, ka savu mērķi ar internet marketingu es varu piepildīt. Kā jau minēju, citiem tās liksies kautkādas ambīcijas vai kas, bet MAN vismaz tādas ir, es negribu pavadīt 50 gadus līdz pensijas vecumam rukājot cita labā, negribu un viss, iepūt man. Un man vismaz ir noteikts laika limits, līdz kuram es savu "plānu" gribu realizēt, nevis kā 90% pārējie cilvēki ar savu domāšau "kautkad vēlāk", un tā "kautkad vēlāk" arī līdz 70 gadiem novelk, un neko tā arī nav izdarījuši "kautkad vēlāk".

100% manas domas. Ļoti līdzīgas sajūtas. Aiziet! Un ziniet, ticiet man, nopelnīt var, pat Latvijā ar vietējo trafiku, a kur nu vēl tur ārā... Tā ka ticiet Trenz rakstītajam. Un varbūt arī pēc Trenz posta viss izskatās ļoti viegli un skaisti - tā, protams, gluži nav, vajadzēs pacietību, lai kaut ko pelnītu un arī sūru un grūtu darbu. Bet ja tas būs, tad $$$ nekur nepazudīs. Trenz, ja Tu vēl neesi aizgājis no darbs, tad Tevi nesaprotu... Takš saplāno savu dienu un ņemies pa Internetu un pelni vēl vairāk. Atliks taču vairāk laika gan izglītībai, gan izpētei, gan projektu vadībai. Galva takš Tev uz pleciem ir.

palasīju tālāk un redzu to raksturīgo problēmu - runājam, ka vot vajadzētu strādāt uz sevi, pelnīt tikai sev, uz šefu nestrādat utt. Bet tomēr tiek atsēdētas tās 8 stundas birojā. Tak paņem saņemies un ej prom no ta darba. Kas tad Tevi tur? Nedrošība, haa, bet nedrošība jau ir pirmā neveiksmes pazīme. Tātad raustīsies, nebūsi pārleicināts un viss gluži nesanāks. Bet kad Tev nebūs darba, tad Tu būsi tik spēcīgi motivēts, ka viss notiks un, ja zināšanu pietiks, tad nopelnīsi. Jo ko gan citu Tu darīsi tajā laikā, kad būtu jāatrodas ofisā, ja ne strādāsi un pelnīsi sev naudu. Nu nevar nopietnā līmenī apvienot darbu ar Interneta mārketingu. Un tas, ka nav zināms, kas būs tālāk, galīgi nav pa tēmu - tālāk būs tikai labāk, Internets jau ir iekarojis pasauli, vienkārši Latvijā tas vēl aizkavējies, Un kāpēc gan nebūt starp pirmajiem šeit pat Interneta mārketinga pionieriem. Cik daudz ir vietējo spečuku blogu Latvijā, kur ir vērtīga info. Nav tik daudz... Mēs vēl daudz ko nezinam. O.K., nav pieprasījuma, daudzi visu tur savās galvās, bet tomēr - mana mamma vēl joprojām nesaprot, ka var nopelnīt naudu, blenžot datorā... Apkārtējā vide nav piemērota attīstībai. Paņem nospļaujies uz to, saplāno savu stratēģiju un darbojies. Nu var nopelnīt Internetā tos 500 Ls, kas nu vismaz sākumam izdzīvošanai pietiks un tad jau tālāk būs tikai labāk.

Aigar, jā tev tur ir taisnība. Kur tagad mūsdienās ir stabils darbs ? Kā tu zini, ka pēc 2 mēn tā firmele vēl pastāvēs ? Kā tu zini, ka nenotiks štatu samazināšana ? Pat valsts iestādēs tas notiek, piem tagad aktuāls - Latvijas Pasts.

Aigar, ja es strādātu, tad noteikti sāktu bīdīt IM uz full-time, bet par cik man ir tikai 17 gadi, tad vēl vismaz tā videne ir jānobeidz.

vecāki no sākuma domāja, ka es pārdodu savas fotogrāfijas kautkādiem XXX saitiem par naudu :D. Bet tad šie man vienu sestdienu piesēdās klāt pie PC, un visu dienu es viņiem rādiju, kā tas viss notiekās, būtībā, kā 11 no rīta sāka, tā 23:00 vakarā beidza, un man vēl bija ko stāstīt un rādīt :) Tad vecāki saprata, un tagad ir ok, tulīt arī būs 18 gadi, kad pabeigšu videni, tad domāju ņemt pašnodarbināto apliecību, un rukāt tīri uz sevīm. Ja Internet Marketings būs veiksmīgs, tad domāju arī, kā rezerves plānu, uzsākt kautkādu stacionāro biznesu, vai nodarboties ar investīcijām, lai kā teikt, ir atkāpšanās ceļš.

Autiņam jau ir sakrāts, taka par peļņu internetā nav ko sūdzēties :)

Bet teikšu godīgi, kad tie pirmie $100 Internet Marketingā ir nopelnīti, tad tā šule ir 2. plāna, tas ir, sekmes reāli pasliktinās, jo tu redzi, ka tu vari tagad nopelnīt, un dari visu, lai vēl, vēl un vēl nopelnītu, pēc pieredzes spriežu :)

Es esmu tā ar Internet Marketingu apsēts, ka pat 5dienas vai 6dienas vakarā pārrāpojot mājās galīgā lopā no kāda tusa vai kluba, es vēl rakstu raktus priekš Ezine Articles, un nākamajā dienā pilnība esmu aizmirsis, ka tādu esmu rakstijis. Tad tikai pēc 4 dienām redzu, ka ir atnācis meils no Ezine Articles, ka mans raksts nav pieņemts dēl gramatiskajām kļūdām un nesaprotamās valodas, un raksts ir apmēram 4 valodās vienlaicīgi rakstīts - angļu, vācu, krievu un latviešu :D, tad pēctam tāda ņirga uzrauj, ka pielikt bikses var, lasot to rasktu, ko pa komu tur ir kautko mēģinājis par suņu apmācību uzrakstīt :)

Bet vienu lietu varu gan pateikt, tāpat, kā stādot puķes un augus, sēklas ir jāpatur tumsā kādu laiku, lai tās izdīgtu. Ar Internet Marketingu ir kautkas līdzīgs, es nevienam neteicu, ko es daru, pat vecākiem un draugiem nē, jo tad sāks prasīt tjipa "kā tad tev tur iet ?", "kad būs pirmais tūkstotis? ", tjipa parādās galīgi nevajadzīgs psiholoģiskais spiediens no apkārtējiem. Vecākiem es tikai pateicu, ka šie nejauši vienu no maniem AdSense čekiem atrada :). Draugi arī tagad neko nezina, kautgan uzdod jautājumus, no kurienes čeki, šie itkā redz, ka man ir vairāk naudas, prasa, no kurienes tā nāk, bet es tā neko nesaku. Pat mana draudzene neko nezin, kautgan esam kopā ~1 gadu, viņa man ir uzdevusi jautājumus, ko es daru, jo viņa citreiz redz, ka itā kautko daros ar piķi un it īpaši dolāriem :), bet neko tā īsti neesmu neko teicis, un nevajag arī lai 1/2 pasaule zin ar ko es nodarbojos. Jo mazāk zinās, jo labāk, un cilvēkiem arī pasakot "Es nodarbojos ar Internet Marketingu" viņiem taču būs melna bildi kas tas tāds ir, un kamēr izskaidros, tikmēr jau pēcpuse būs apsirmojusi.

Trenz,
no straadaashanas kaada labaa jau nekur nepalikt, vnk bik savaadaakaa formaa, taapat esi kaadas sheemas buutniite. Tagad jau mums LV baig aktuaali starp jaunajiem, visi tik vien runaa par kkaa sava biidiishanu, bet taapat nekur neaizbeegs un buus jaalokas kaada priekshaa, vieniigi kuraa liimenii. Piemeeram tagad tu meegjini sajeegt tos seercherus netaa, ko vinjiem iebarot, kaa to labaak izdariit, ja tu ko biidi aarpasaulee, tev klienta priekshaa jaalokas un jaatjutjinaas ar vinju, un tu neesi nekas. Jaatiecas protams uz taadu formu, ka klients aplido tevi. :)

Es galvenokaart nevaru ciest to rezhiimu, respektiivi 5cas dienas nedeeljaa kaa mashiina mochii, un ta briivdienaas tjip ljauj uznjemt speeku jaunai mochiishanai, aa piemirsu, ka arii atmet kko par taam 5caam dienaam. A kad atmesto ta teereet, ja veel baig buutu. Kaut gan straadaajot maajaa, gadaaas piekjert sevi rukaajam vislaik. :)

Cilvji skjiet palaidushies valjiigaak praataa, grib dariit tik to, kas patiik un kachaat savus noteikumus. Ka tie viiri augshaa neizdomaa uzriikot atkal kaadu slaktinju, lai muus bik grozhos savaaktu. Taa tik buutu lejputrija, ja visi vienaa laimee dariitu tiikamo.

Bet ne gluzhi pa teemu.

d3wlin. Par to kruķīšanos tas ir visur ! Uz ko balstās visas pasaules ekonomika, kas ir pamatakmens ? Uz preču/pakalpojumu pārdošanu/pirkšanu, lai arī kurā nozarē tu darbosies.

Par to būšanu, ka neesmu nekas, tieši tāpēc tev pircēju acīs vajag ieviest sevi par AUTORITĀTI. Ja viņi tevi kādā nozarē uzklausīs kā speciālistu, tad arī ēdīs tev no rokas.

Un nevis man klients aplido mani, bet man ir klientu jāaplido, man ir jāizdara spiediens uz viņu lai viņs pirktu manus produktus, vai produktus kurus es iesaku. Saproti, tas ir mārketings, lai nu kāds, bet tomēr mārketings ar visiem sevī saistošiem elementiem un pašu galveno elementu - klientu.

Un par rukāšanu, protams, ka neizbēgsi, un vienmēr būsi pakļauts kautkādai "sistēmai", tā pasaule šobrīd grozās, un domāju, ka grozīsies diezgan ilgi, kamēr cilvēks uz Zemi dzīvos. Un ja man ir jāizvēlas rukāt priekš sevīm, un piesaistīt klientu, tad es labāk daru šādā veidā, nekā darot to pašu, kad boss man visu laiku pār plecu skatās ko es daru, un vai es pareizi daru.

Un par jauniešiem, bet vai tad tas nav labi ? Vismaz sāk domāt, ka vajag rukāt uz sevīm. Ir viens zelta likums - "Strādājot pie kāda cita, tu bagāts nepaliksi" vismaz Latvijā nē, un vienmēr lai cik daudzi tu nepelnītu, tavs priekšnieks vienmēr pelnīs vairāk nekā tu, un iespējams, ka strādās mazāk nekā tu, tā tas ir. Tāču nekad neļausi savam darbiniekam, kuru esi pieņēmis, ka šis pelnīs vairāk nekā tu pats. Protams, ja es pelnītu ~30k LS/gadā rukājot pie priekšnieka, man tas problēmas nesāgādātu. Bet ja Latvijas vidējā alga ir ~4k/gadā, tad sorry, es ar to samierināties negribu, vari mani apsaukāt, vai kā, bet negribu es būt tas "pelēkais" slānis, kurš tikai mēģina izdzīvot, nevis dzīvo !

Un vispār kāda tagad dzīve ir studentiem ? Stipendijas pie šīm cenām ir smieklīgas, kredītus nedod, un dzīvošana ir dārga. Kā minimums ~100 Ls iziet mēnesī par dzīvokli (tas ir tikai Liepājā, Rīgā noteikti, ka dārgāk), padomā cik ēdiens maksā ? Vismaz ~200Ls mēnesī par barību iztērēsi, ar 5ls ieejot kautvai tajā pašā Maximā neko jēdzīgu vairs nenopirksi lai vienai dienai vakariņas uztaisītu. Pliks arī negrib iet pa ielu, kautkas no drānu gabaliem arī ir jānopērk. Tukšā dzīvoklī arī nesēdēsi, kautvai pamatpreces kā TV, plīts, gulta, skapis, galds, veļasmašīna, cik tas vis atkal līzingā maksā ? Meitenes arī gribas kautkur aizvest uz kādu kafūzi, vai kādu aliņu ar draugiem iemest kopā. Pēc maniem aprēķiniem ar 450/mēn ir stripi pa maz, nedod dievs ja vēl tev ir mašīna, kautvai ekonomiskā kautkāda, arī vismaz 100Ls bez līzinga izmaksā. Un tu gribi lai kāds jaunieties/students vēl izdzīvo šeit ? Un inflācija vēl aug, taka viss kļūst vēl dārgāks. Un tikmēr "tautas kalpi" iztērē nodokļu maksātāju naudu veidojot kautkādu putuplasta cūku par 30k, nu cik tālu mēs esam nonākuši ? Gaismas pili par 130 milj, Dienvid Tilts un cits marazms, to naudu varētu dot slimnīcām, mācību iestādēm, pensionāriem, algas palielinātu, vai stipendijas paaugstinātu, un Latvijas ceļi vairāk kā 50% ir kritiskā stāvoklī, taka pie auto izmaksām vēl pierēķinam kādus ~50ls mēnesī, un tu gribi lai strādājošs students šeit vēl izdzīvo ? Pat cilvēki ar stabilu darbu virs 30 knapi velk dzīvību, un knapi bērnus var izskolot. "bezmaksas izglītība", tikai grāmatas par 12ls/gab ir jāpērk pašiem, marazms....

Nevajag strādāt daudz, vajag strādāt gudri....

bet, lai straadaatu gudri, i jaavelta ne mazums puulju. nav taa, ka tagad vari mieriigi pieseest baigi gudrs forexam un mochiit, viss naak ar ruupiigu informaacijas vaakshanu (a vaakt skjiet nekad nevar pa daudz) un praatoshanu, ka tik peec kaada laicinja vari saakt speeleeties. a ja veel gribas pa citiem laucinjiem pavazaaties..

d3wlin, nu bet vai tad es pieminēju, ka tas ir viegli, vai nav grūti ? Protams, ka tas ir grūti, un nav neviens teicis, ka tā nav. Bet mani šis "grūtums" neapstādinās. Sauc hoķ bi mani par ietiepīgu ēzeli vai aunu, bet šis šķerslis mani neapstādinās un viss. Tie kas būs vājāki tos apstādinās, bet mani nē, jo es esmu motivēts un ar MĒRĶI !

baigi prātīgs, esi Trenz priekš 17 gadu vecuma :)
labi, ka tādi cilvēki arī ir, ne tikai stulbie jauniešu bari, kas neko nejēdz, tikai tusējas un dzīvo vecākiem uz kakla :)

ssamriga teica:
baigi prātīgs, esi Trenz priekš 17 gadu vecuma :)
labi, ka tādi cilvēki arī ir, ne tikai stulbie jauniešu bari, kas neko nejēdz, tikai tusējas un dzīvo vecākiem uz kakla :)

Labi teikts :D

Es laikam jau palieku vecs, bet manās acīs,
mūsdienu jaunatne (te neiet runa par tiem,
kas šajā forumā :-), vecumā ap 14-18 vispār
neko nerubī. Tik ķiķinās riņķī apkārt,
pokemoni gatavie...

Andy, ehh.. nu ja protams, ka tas viss tika darīts. Tikai ar mēru, protams, tagad jau arī tiek citreiz pieplēsts mūlis, tā, ka nezinu kā māti sauc. Bet ar to nav jālielās, tā nedrīkst būt galvenā lieta dzīvē, ja tā ir galvenā lieta - klaņojot riņķi, gaidīdams kad acis varēs pieliet un dzīvojot senčiem uz kakla, tad es domāju, ka tad ir kirdik. Jo es personiski uzskatu, ka cilvēks uz 16 gadiem sāk kļūt +/- pieaudzis, un ir jāsāk domāt ko tālāk dzīvē darīs, jo jau vairs nav tas laiks aiz kalniem, kad pašam tā maizīte būs jāpelna. Un vismaz ir jāizrāda kautkāda interese par to kā viņš savu maizīti grib pelnīt, bet ja "dzivības" pazīmes nav, tad ir čau.

Ok ja senči ir miljonāri, tad nav problēmu, bet es skaidri zinu, ka mani vecāki nav miljonāri, kautvai esmu dabūjis savā dzīvē vienmēr ko es esmu gribējis un kas man ir bijis vajadzīgs, bet man pašam tā doma nepatīk, tjipa prasot vecākiem naudu. Jo katru reizi, ja man tagad ir vajadzība paprasīt vecākiem naudu, es jūtos nedaudz neērti, nezinu kāpēc, mošk tāpēc, ka sāku pieaugt, nu hvz. Bet zinu tikai, to, ka nepadošos un nebūšu viens no šiem "atsaldētajiem", kuri diemžēl sastāda ~85% no visas mūsu jaunatnes. Skumji, bet fakts.

es par mūsu jaunatni vispār neko nezinu - ja skatās uz Trenz, tad liekas, ka zelta paaudze... :) bet laikam jau tā nav :)

Impressions: 123
Clicks: 7
CTR: 5.69%
eCPM: $0.00
Earnings: $0.00

Nesaprotu , itkā viss ir , bet kur ir nauda? var kāds paskaidrot?

tas kas, adsense konts? Viņi no sākuma Tev publicē kaut kādus public ads, no kuriem nepelni, pēc tam, man liekas pēc 48 stundām sāk nākt jau tārgetētie, uz kuriem pelnīsi.

raadiijumi: 47,531 kliki: 43

Nopelniti nepilni 10 bakshi. smiekli naak, setnieks vairak nopelna. Contents anglu valoda.

nside, tad tev ir "jāpiespiež" cilvēkus klikot, jo 43 kliki no 47k ir smieklīgi, es tā domāju.

Mhhh... interesanti kā es varētu iemācīties lidot ?

Interesanti, vai man google ir "salūzusi" un man vienīgajam pārādas google rezultāti, kad es ievadu "Google AdSense Tips" ?! Nevaru saprast....

Atpakaļ
Tops