IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Peļņas iespējas Latvijas interneta vidē?

bliezejs

New member
Pievienojies
30. Maijs 2009
Ziņas
0
Reakciju rezultāts
0
Sveiki visiem!

Pirms sāku runāt par mani interesējošo jautājumu, gribētu īsi izklāstīt, kā es pie šāda jautājuma vispār nonācu. Jau kādu laiciņu nodarbojos ar blogošanu peļņas nolūkā - sameklēju izdevīgu nišu, izveidoju Wordpress blogu, publicēju rakstus, veicu visus nepieciešamos SEO pasākumus utt. Bet lieta tāda, kad bloga saturs ir angļu valodā ar attiecīgi šīs valodas lietotājiem, kā mērķauditoriju. Peļņu lielākoties gūstu no Adsense, bet mazāko peļņas daļu sastāda arī, piemēram Infolinks teksta ads un arī dažādi affiliate produkti, kurus dažreiz reklamēju kādā no bloga rakstiem. Ienākumi ir apmierinoši, bet problēma tāda, ka manas angļu valodas rakstīšanas spējas ir diezgan tālu no perfektām un tāpēc es algoju freelancer writer, kurš tad arī man rada visu nepieciešamo tekstu angļu valodā. Rezultātā liela ienākumu daļa aizplūst prom un tieši tāpēc esmu sācis domāt par līdzīgu iespēju nopelnīt ar dzimtās valodas auditoriju, kur nepieciešamo saturu varu veidot es pats.

Pirmkārt, gribētu zināt, kā ir ar Adsense izmantošanu, var vai nevar ar viņu Latvijā kaut ko normāli nopelnīt? Bieži vien dažādos latviešu valodas blogos ieraugu Adsense reklāmas, kas ir galīgi nesaistītas ar bloga un raksta tēmu, tāpēc gribētu zināt cik ļoti tā dēļ samazinās CTR un kāda tad ir vidēji maksa par vienu click. Saprotu, ka tas stipri atkarīgs no nišas, tāpēc ja iespējams, lūdzu nosauciet aptuvenus skaitļus kādai jums zināmai nišai.

Gribētu arī noskaidrot, kādus citus alternatīvus vai paralēlus risinājumus Adsense reklāmām. Kādi vēl Advertising Networki piedāvā iespēju pelnīt ar lat val saturu?

Varbūt ir kādi citi padomi, kas būtu jāņem vērā? Būšu ļoti pateicīgs par jūsu palīdzību. :)

Nu vēl var pelnīt affiliate marketingā - izvieto produktu/pakalpojumu banerus vai teksta saitas savā mājaslapā/blogā un saņem naudu par katru veikto pasūtijumu. Viens no labākiem affiliate tīkliem LV ir Lattelecom programma

Atpakaļ
Tops