IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Izaugsme Jautājums par SIA

• Pavediena uzsācējs Pavediena uzsācējs Anonymous
  • Sākuma datums Sākuma datums
A

Anonymous

Viesis
Sveiciens visiem !

Tā nu ar katru dienu kļūstu vecāks un jau 17. Augustā paliek 18, woohoo !

Lai nu kā, ilgi esmu apsvēris domu par nodarbošanos ar interneta marketing'u - fulltime. Jeb pelnot maizi ar interneta marketingu.

Un ķerstot visus + un - , esmu nonācis pie secinājuma, ka laikam būs izdevīgāk reģistrēt SIA, nekā ņemt pašnodarbināto.

Lai nu kā, tomēr ir palikuši daži neskaidri jautājumi.

Pie jurista vēl nav sanācis aiziet, taka mēģināšu no jums izspiest kādu skaidrību :)

Kad es reģistrēšu SIA, vai es drīkstu norādīt jurid. adresi kā savu mitekli ? Jo nu man galīgi nevajag biroju, viss kas man ir vajadzīgs ir dators ar interneta pieslēgumu. Ja tā nevar, tad dabūšu īrēt bomžatņiku par 30Ls/mēn ar 1 stūrīti, 7 gadus vecu PC ( tas lai kaimiņi nenosper), un ledusskapi kur aliņu atdzesēt.

Otrais jautājums - Zinu, kad BSA un Ekon. Policija mēdz apciemot uzņēmumus, un pārbaudīt cik legāli viss uz datora stāv. Respektīvi viss softs utt. Ja man ir jurid. adrese kā savs miteklis, vai viņi tikpat labi var arī mani apciemot ? Jo zinu, ka tas viņus nekrata, ka uz 1 PC ir legāls softs un uz 2. PC stāv viss torentu saturs. Jo vienkārši abi PC atrodas uzņēmuma telpās, kas arī nozīmē to, ka viņi ir tiesīgi pārbaudīt abus PC. Vai viņi reāli var tā izdarīt ? Tjipa, ka šie vari mani apciemot un pārsvēpēt visu ?

Jo baidos, ka būs jātur kādi 50 ārējie citie diski, un kādi 200 flash atmiņas, kuras zem deķa vai pagultē pastumt, kad jamie ir klāt.

Un trešais jautājums - Cik zinu, tad kad reģistrē SIA ir vajadzīgs arī norādīt nodarbošanos veidu, jeb sfēru kurā uzņēmums darbosies. Kā lai ellē es paskaidroju Interneta Marketingu ? Jo es visādos veidos pelnu naudu, ar mājaslapām, ar mājaslapu pirkšanu/pārdošanu, affiliate marketingu, un nupatkā arī ar blogošanu esmu uzsācis. Ko man viņiem teikt ? Vienk., ka esmu kāda produkta izplatītājs ? Jeb persona kurš virza ražotāja produktu tirgū (tas attiecas uz affiliate marketingu), ko man viņiem teikt ?

Vēlētos dzirdēt jūsu domas un idejas par šo.

man liekas ka buus vien japerk miteklis :DDD.. bez tam pc parbauda gan :)... izdevigak tev butu visu turet uz majas pc un braukat uz to mitekli :)... bet pec manam domam tur jau var saraxtiit visu ko grib... to pashu ko sheit mineji tas jau buus pietiekami izsmeljoshi :)

P.S. tev vajadzes 2 shtukas :P

Nu ja, laikam kautkas tad būs jāštuko.

Nu par 2k, jau nav tik traki. Tajos es varu iebīdīt kādu normālu PC. Un pirmajā gadā, cik zinu, tad pat der ar 1k. Tā nebūs tik liela problēma.

Vienīgais tad atkal par to mitekli, ehh....

1. Jā, kā juridisko adresi vari norādīt savu mitekli, bet ar īpašnieku, toist muteri vai senci jānoslēdz telpu nomas līgums.Par nomātajām telpām IZNOMĀTĀJS nepieprasa NOMNIEKAM atlīdzību naudā. toist bezmaksas tas viss ir.
2. Par softu, teorētiski pārbaudīt var, bet rīgā viņiem tik daudz darba ir, ka pastāv maz varbūtība, ka kāds atnāks, ja arī atnāk saki ka šodien māja ļoti nekārtīga un lai piekāpj citu dienu, jo izdarīt viņi nekānevar.

3.visiem uzņēmumiem statūtos jānorāda nodarbošanās sfēra pēc NACE klasifikatora http://old.csb.gov.lv/Satr/nace.cfm
parocies, noteikti atradīsi, ja nevari atrast i-biznesu, raksti IT utt.
Piemēram:

- Apģērbu mazumtirdzniecība 52.42;
- Citu preču mazumtirdzniecība specializētajos veikalos 52.48;
- Apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecība 52.43;
- Mazumtirdzniecība pa pastu vai Interneta veikalos 52.61;
- Pārējā mazumtirdzniecība ārpus veikaliem 52.63;
- Starpniecība darbībā ar nekustamo īpašumu 70.31;
- Nekustamā īpašuma pārvaldīšana 70.32;
- Konsultēšana ar datoraparatūru saistītos jautājumos 72.10;
- Datu apstrāde 72.30;
- Datoru un biroja tehnikas remonts un ekspluatācija 72.50;
- Uzskaites, grāmatvedības, audita un revīzijas pakalpojumi, konsultēšana nodokļu jautājumos 74.12;
- Tirgus un sabiedriskās domas izpēte 74.13;
- Konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās 74.14;
- Pārējie citur neklasificēti komercpakalpojumi 74.87.

utt.

Ja kaut ko nebūsi pierakstījis, pēc tam pa 10Ls vai cik tur var veikt izmaiņas statūtos,

4. 2 štukas latu tev vajag tikai uz pāris dienām, reālie izdevumi kas būs tie ir 150Ls

Valsts nodeva 100 par ierakstīšanu komercreģistrā
24 par publicēšanu latvijas vēstnesī
atvērt bankā kontu

2000 lai sencis uz pāris dienām ieskaitā bankā, paņem izziņu, ka ir nomaksāts pamatkapitāls un tad naudu var ņemt ārā. Turklāt visu uzreiz var nemaksāt tikai 50% pārēj gada laikā.

Tevi maajaas apmeklees, JA kaads par tevi iesniegumu uzrakstiis - kameer nevienam sliktu dariijis neesi, vinji ar tevi nekjeepaasies - taa teikt mees mazie garini pazuudam masaa.

Kad tu to liigumu ar MAMMU sleedz par telpu iiri, tad NORAADI ka iiree konkreetu telpu nevis dziivokli, un tad tavs torrents un warez var straadaat virtuvee, bet "ofisaa" viss tiirs un OK ;)

Nodarboshnaas veids - tur pat " Kosmiskais Transports " ir iekljauts klasifikatoraa, bet es iesaku NEMUHLJIIT, jo kad tev kaa PVN maksaataaam buus jaaregistreeas, tad reaals cilveeks uz tiem datiem skatiisies, un tur jau nopietnaak. (par PVN arii atnaaks paskatiit vai firma (tas ir TU) tieshaam tur atrodies kur no noraadiits, o dikti daudz ar to PVN kraapas.

Nodarboshaanaas veids tev ir - REKLĀMA un viss... nav ko siikumos iegrimt - tik un taa nesapratiis.

Un juridisko adresi (a ir nauda) var dabuut pat Vecriigaa ar visu sekretaari -- tas ir virtuaalo ofisu. Tas gan maksaa, bet buus kas uz telefona un durvu zvanu atbildees, ka te " SiA Trenz " ;) un paaradresees uz tavu mobilo.

Trenz teica:
Otrais jautājums - Zinu, kad BSA un Ekon. Policija mēdz apciemot uzņēmumus, un pārbaudīt cik legāli viss uz datora stāv. Respektīvi viss softs utt. Ja man ir jurid. adrese kā savs miteklis, vai viņi tikpat labi var arī mani apciemot ? Jo zinu, ka tas viņus nekrata, ka uz 1 PC ir legāls softs un uz 2. PC stāv viss torentu saturs. Jo vienkārši abi PC atrodas uzņēmuma telpās, kas arī nozīmē to, ka viņi ir tiesīgi pārbaudīt abus PC. Vai viņi reāli var tā izdarīt ? Tjipa, ka šie vari mani apciemot un pārsvēpēt visu ?

Un trešais jautājums - Cik zinu, tad kad reģistrē SIA ir vajadzīgs arī norādīt nodarbošanos veidu, jeb sfēru kurā uzņēmums darbosies. Kā lai ellē es paskaidroju Interneta Marketingu ? Jo es visādos veidos pelnu naudu, ar mājaslapām, ar mājaslapu pirkšanu/pārdošanu, affiliate marketingu, un nupatkā arī ar blogošanu esmu uzsācis. Ko man viņiem teikt ? Vienk., ka esmu kāda produkta izplatītājs ? Jeb persona kurš virza ražotāja produktu tirgū (tas attiecas uz affiliate marketingu), ko man viņiem teikt ?
Ja regosi savu mitekli, tad vari gaidīt, ka atnāks tev kompīšiem software pārbaudīt. Atradīs pirātisko - ņems priekšā, tāpēc labāk izvēlies citu pastkastītes adresi.

Sakarā ar nodarbošanās veidu, vnk ieraksti SIA statūtos kaut ko līdzīgu šim "kā arī citās sfērās", tad varēsi pofig ar ko nodarboties.

Visu noskaidroju pie jurista, kas un kā. Es varu mierīgi savu mitekli reģistrēt kā uzņēmuma telpas. Par kompjiem runājot, viņiem ir tikai tiesības pārbaudīt tās mantas kuras esmu norādījis, ka tās pieder SIA. Ja mans tosteris kurš atrodas virtuvē nav norādīts mana SIA pamat kapitālā , tad viņi nav tiesīgi pārbaudīt manu tosteri, cept tur maizes vai hvz ko vēl ne. Tāpat nav tiesības pārbaudīt manu ledusskapi, vai izmēģināt manu gultu.

Piem. ja man tāds diezgan labs PC ( 2k vērtībā, tieši tik cik vajag SIA), un es to tikai reģistrēju kā SIA īpašumu, tad to viņi ir tikai to PC tiesīgi pārbaudīt, citām mantām viņi nav tiesīgi pieskarties. man blakus var stāvēt portatīvais ar 200gb mūziku, filmām un spēlēm, bet ja tas nav reģistrēts SIA kapitālā, tad viņi tikai man var pamāt ar pirkstu. Tas arī viss.

Tākā būs jāsakārto visi dokumenti, jānolīgst grāmatvedis, jānopērk PC jāreģistrē tas kā SIA īpašums, un viss, var sākt saimniecisko darbību.

vot man šis arī ir aktuāls jautājums... Viss tas ir o.k. un saprotams par firmas reģistrāciju. Arī es domāju SIA, jo tur ir viens liels pluss - ATBILDĪBA IEROBEŽOTA.. tikai tie 2000 LS. Savukārt IK gadījumā, ja ņems priekšā, tad ņems riktīgi.

Patiesībā paralēli visiem IM kursiem ir jāpalasa arī likumi laikam.

Un vēl - kas ar tiem nodokļiem būs? Kā to visu skaitīt, kontrolēt. Affiliate maksas tikai, tad vēl tā, bet tie ienākumi ir tik dažādi un visi sadarbībā ar ārzemju kantoriem. Vot finansēs varētu būt putra - kur lai tādu grāmatvedi atrod, kas orientējas tādās lietās.

NU čakars manuprāt pārāk liels.
Visus čekus utt tev vajadzēs uz firmas (juridiskas personas) vārda. Ne visas affiliate programmas to atbalsta.
UN paypal?

P.s es mācos par grāmatvedi :D

Viss ir gluži vienkārši. Jāmeģina pelnīt naudu tā lai var uz firmu visu norakstīt. PayPal piedāvā bizness opciju, kur vari reģistrēt savu firmu. Pepperjam piedāvā jurd. nosaukumu, un daudzas citas populārās affiliate programmas. Jo vairāk noraksta uz firmu jo labāk. Pats sev izmaksā "viduēju" algu, un pārējo sev dividendēs izmaksā. fiz. personas ienākuma nodoklis ir 25 %, bet uzņēmuma ienākuma nodoklis ir 15%, tas daudz ko paskaidro :)

Atpakaļ
Tops