IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Izaugsme Ienākumi no AdSense & Affiliate $ -> valstij - 25 %

snesDS

New member
Pievienojies
4. Jūnijs 2008
Ziņas
0
Reakciju rezultāts
0
Par ienākumiem, kas gūti no AdSense čekiem un Affiliate programmām pēc likuma būtu gada beigās jāsastād "Iedzīvotāju Ienākumu Deklarācija" un mēneša laikā jānomaksā valstij 25% IIeN ... tad nu jautājums, kas to dara, un vai vispār kāds (izņemot mani) par to ir domājis?

Ņemam vērā ka:

- bankai nav VIDam pagaidām jāziņo par nadu jūsu kontā
- nav jāziņo banku uzraugiem par darījumiem zem 10 000 LVL
- virs 10k IR jāziņo http://www.fktk.lv/ tas ir ja aizdomīgi pārskaitījumi, un tur izskata vai ir jāzimeklē

a pats maksaa ?...
Pat ja man būtu no kā maksāt, es man liekas nemaksātu. Kāpēc?... JO NEREDZU JĒGU!!

:D Ne santīma neesmu maksājis un netaisos! Paskaties kas notiek valstī! VID nevar neko izdarīt firmām kurām ir vairāku miljonu nodokļu parādi utt., kur nu vēl tagad mūsu čekus izsekot!

Nu pagaidām neesmu vēl maksājis (izskaidroju tev PM), bet tiklīdz drīzumā paliks 18, tā ņemšu pašnodarbināto apliecību, un tad arī sākšu maksāt. Kautgan diezgan nopietnu grāmatvedību jau tagad uzturu.

Un vispār kāds varētu pateikt, kā norādīt nodarbošanos veidu tajā pašnobarbināto apliecībā, ja darbība ir Internet Marketings ? Mh... tā arī norādīt ? Tad 100% aizvilks uz kautkādu pagrabu, ar melu detektoriem un turēs 48h, un nopratinās tjipa, "kas tas tāds - Internet Marketings ?" Kā jau tas ir pierasts ar 99% cilvēkiem kuriem es to pasaku....

Vienkāršs iemesls kāpēc gribu "reģistrēt" savus ienākumus ir tādi, ka nākotnē ir plāni palaist vairākus projektus, kuri varētu gūt labu peļņu, un kā jau internetā, lielākā daļa naudas norēķinu notiek caur paypal, un ja summas ir lielas, tad PayPal pieprasa apliecinošus dokumentus, ka esmu legāls, un neesmu Al Qaida sastāvā :) protams, arī negribu lai vēl bankas kontu "iesaldē" un VID sāk mesties pakaļ, nahren man tas vajadzīgs. Protams, tagad ir jārēķina, ka peļņa būs mazāka, bet vismaz ar mierīgu sirdi dzīvošu.

Protams, ja strādā kādā citā darbā, un Internet Marketings ir tikai tāda "vakara nodarbe", tad jau poh, bet par cik man plānos ir iet Internet Marketing uz full - time, tad jau būs vien jānorāda ienākumi, un jāmaksā nodokļi. Ko tur padarīsi, vēl jau var pamukt uz kādu Panamu, bet malāriju arī saķert negribas :)

Arhitekt: "a pats maksaa ?..."

- Es jau domāju ka no jautājuma saprotams pa Pats nemaksā ;)

Nu baigi iegriež tās visas papildus maksas.
Piemēram no AdSense čeks ar $100 USD
- ja gribi lai piegādā ar DHL = $21 par piegādi
(ir bijis ka čeks parastā pastā pazūd un tad probl.)
- banka par čeka inkaso noplēš 10 LVL

sanāk ka no tiem 100 palikuši kādi 60 USD un no tiem vēl 15 vajadzētu samaksāt ViDam (Valsts Kasei tas ir)

Trenz teica:
Un vispār kāds varētu pateikt, kā norādīt nodarbošanos veidu tajā pašnobarbināto apliecībā, ja darbība ir Internet Marketings ? Mh... tā arī norādīt ? Tad 100% aizvilks uz kautkādu pagrabu, ar melu detektoriem un turēs 48h, un nopratinās tjipa, "kas tas tāds - Internet Marketings ?" Kā jau tas ir pierasts ar 99% cilvēkiem kuriem es to pasaku....

Nu ViD filiāles pat par vērtspapīriem neko daudz nesaprot - ko nu vēl par interneta biznesu. Viņi tevi sūtīs no vienas vietas uz otru - un tagad nenokrītiet no smiekliem -- ķipa Pašvaldībai būtu tev jāizsniedz ATĻAUJA (!!!) nodarbodies ar Interneta Mārketingu :)

Iedomājies ka tur kāda tante varētu teikt - " NĒ Puis - nebūs tev mūsu rajonsā ar to i-Biz darboties :) "

Bet ja nopietni - uz visiem jautājumiem mūsdienās gan ViDam gan Uzņēmumu Reģistram jāatbild arī e-PASTA formā. Man liekas ka atbildei bija jābūt gatavai 5 dienu laikā, tā ka visu tur var jautāt, un tad vinjiem jāpasvīst gatavojot pamatotas tabildes!

Trenz, kad sāksi maksāt, atver uzreiz 3. pensiju līmeni vai uzkrājumu bankā ar nelielu ikmēneša iemaksu un gada beigās saņem no valsts atpakaļ 25% :)
Es tā daru :)

Protams, ka nemaksāju... bet tas ir slikti. Ienākumi jau arī nav nekādi mazie no visiem projektiem kopā, ja godīgi un paliek tikai lielāki un idejas jau arī vēl ir... :)
Nākošais solis, ko darīšu, ir reģistrēšu IK, jo ir doma sniegt maksas pakalpojumus nākamajos projektos un nu tad bez tā nu nekādi. Arī klientu uzticības moments tad stipri palielinās.
Bet pag, IK taču ir jau 15% nodoklis. Vai tad nē? Sen neesmu bijis likumos iekšā, bet manuprāt, ka tās izmaiņas tika pieņemtas par nodokļu samazinājumu IK no 25 uz 15%. IK arī nav vajadzīgs revidents, gramatvedību var veikt pats, arī elektroniski, tā ka problēmu neredzu. Vienīgais, ja kas, tad atbildi ar visu savu mantu, bet to jau var sakārtot pavisam viegli.

snesDS, bet vai tad ienākuma nodoklis nebija jāmaksā, ja ienākumi mēneša laikā pārsniedz 150Ls ? Vai es atkal ko jaucu ?

Aigars555 teica:
- Bet pag, IK taču ir jau 15% nodoklis. Vai tad nē? nodokļu samazinājumu IK no 25 uz 15%. I
- Vienīgais, ja kas, tad atbildi ar visu savu mantu, bet to jau var sakārtot pavisam viegli.

SIA vai AS - 15%
IK un saimn darbības veicējs - 15% vai 25% kā kad
cilvēks parastais - 25%
[ http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=2982&hl=1 - Nodokļu likmes Latvijas Republikā]

nav godīgi, bet ko tur padarīsi. Te lūk ierindas biedrs Andris iedomājis par to runājot kādus punktus iegūt
>>> http://www.financenet.lv/zinas/likumi/article.php?id=180431
bet tie 0% tai rakstā tas tā - ja tev ienākumi no akcijām, un tu pats vispār nestrādā (tev pieder vergi)

un Trenz par tiem 150 LVL -- tev tiek dota iespēja vēl papildus vari maksāt SOCiĀLO nodokli ;)
Sociālo iemaksu summa brīvprātīgajiem un pašnodarbinātajiem - sākot no 44.93 Ls, ja mēneša ienākumi pārsniedz 150 latus un vairāk.

cik mums taa inflaacija Latvijaa jau ir? kaukaadi 27% vai? kamer valsti vadiis tie klauni, pat doma nenaak prataa maksaat kaukaadus vel godiigos nodokljus!

ADMIN, kā jau minēju, ja interneta marketings ir tāda "vakara nodarbe" tad pi*du, kādus tur vēl nodokļus. Bet, ja Internet marketings is tavas maizes pelnīšanas veids ? Ko tad ? Arī riskēsi ? Nedomāju gan...

Principā IK nav jēgas dibināt izdevīgāk ir SIA. Veselā grupā ap 20 cilvēkiem kuri strādā dažādās jomās un lielākā daļa uzņēmēju vilkām + un - Sia, vienozīmīgi ir izdevīgāk, ja to tā var nosaukt-jo mūsu valsts vīri principā neatbalsta nekāda veida uzņēmējdarbību izņemot savu. Jebkurā gadijumā-nemaksāt nodokļus ir visizdevīgāk :D

Ieviesiet lūdzu nelielu skaidrību. Cik noprotu, ja ņem pašnodarbināto, tad ir jāmaksā 25% vai ne ? Bet ja SIA tad 15%. Bet SIA jau skaitas uzņēmums, un tie vai tad nav uzņēmuma ienākuma nodklis ? Tad jau sanāk, ka man pašam, kā fiziskai personai arī vēl jāmaksā nodklis, vai tad tā nav ?

Tā jau domāju, ka pienāks laiks, kad šis jautājums tiks pacelts un vēl ļaunāk, ganjau ka pienāks laiks, kad visus i-biznesmeņus medīs un noslauks no katra kura vien var.

Bet pie pašreizējās valsts situācijas man ir sakāms tikai viens - šī valsts var iet DIRST!
Es mīlu šo Zemi un Cilvēkus, kas uz tās dzīvo, bet kā politisks un ekonomisks veidojums (valsts) Latvija ir sačakarēta līdz maksimumam.

individual, lai arī kā negribētu es tev piekrist, laikam būs gan jāpiekrīt vien tev. Kā tevzeme, cilvēki utt viss ok, bet kā tu minēji (ekonomisks veidojums) ir pēc dirsas.

Trenz teica:
Ieviesiet lūdzu nelielu skaidrību. Cik noprotu, ja ņem pašnodarbināto, tad ir jāmaksā 25% vai ne ? Bet ja SIA tad 15%. Bet SIA jau skaitas uzņēmums, un tie vai tad nav uzņēmuma ienākuma nodklis ? Tad jau sanāk, ka man pašam, kā fiziskai personai arī vēl jāmaksā nodklis, vai tad tā nav ?

Nu tad izskaidrojums par SiA

SiA maksā 15% no IEŅEMTĀ NAUDA - (DARBĪBAS IZDEVUMI + TEHNIKAS NOLIETOJUMS (amortizācija))
Ja tu domā katru mēnesi sev MEGA algu maksāt, tad protams tu ielidosi un dabūsi 25% + SOC nodokli maksāt :) aizies tev tur ~50%, bet gada beigās peļņas nebūs un 15% nebūs jāmaksā,

BET lielākā daļa latvijas SiA īpašnieki maksā sev mēranu algu un ņem naudu laukā 1 reizi gadā kā DIVIDENDES pēc gada pārskata iesniegšanas ViD. No latvijas uzņēmumu dividendēm NAV jāmaksā IIeN - skatīes Likumu par ien. nod 9 pantu....

nu doma tāda ka TU ieguldi sijā naudu un tad tev nav divas reizes tā peļņa no šīs naudas ar nodokli jāapliek, un tā nu sagadījies ka SIA nodoklis ir mazāks nekā cilvēku nodoklis.

Nu citi kam nav no AUDITA bail pērk sev mašīnas, plazminiekus un visu pārējo uz SIA vārdu un vēl atgūst 18% PVN kā pārmaksāto nodokli, un mašīnu ņem uz operatīvo līzingu tā ka SIA peļņa pazūd, un arī tie 15% nav jāmaksā, bet tas tad ja nevajad dividendes.

Atpakaļ
Tops