IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Vai tiešām Planies lojalitātes programma tiks apstādināta?

HelmutsHelmuts is verified member.

Administrator
Personāla loceklis
IBF.lv
Pievienojies
18. Oktobris 2017
Ziņas
129
Reakciju rezultāts
7
Kopš Planies komandas satikšanas, tai uzmanīgi sekoju līdz ar apbrīnu un cieņu (piezīme, Planies NFT kolekcija tika palaista 2022. gadā - "public minting" tika atvērta 2022. gada 5. oktobrī). Satiku Airbaltic Planies komandu Riga Comm 2024, kad Planies komandai tur bija stends, un liekās, Riga Comm bija tieši pēdējās 2 iekalšanas dienas:
IMG_6593.webp

Interesanti, ka sakrita tieši dienas: notika galvenais Rīgas IT gada pasākums, un tika iekalti pēdējie Planies. .. vai sakritība? .. nedomāju.

Parunājos ar komandu, un redzot viņu domu > ļoti, ļoti patika ideja. Īpaši patika doma paeksperimentēt (profesionāli) un pamēģināt ar jaunu NFT projektu izveidot noteikta uzņēmuma (šajā gadījumā, Air Baltic) "hard-core" īstu fanu kopienu (Discordā 1600+ biedri) + izveidotot NFT-Lojalitātes hibrīdu.

To, ka uz NFT bāzes var izveidot īstu fanu kopienu, man parādīja 300 Latvieši projekts. .. žēl tikai, ka latvieši to nav pieņēmuši (vismaz pašlaik) > tomēr laiks parādīs "kas ir kas".

Aizgāju arī uz "Executive stage" paklausīties Planies idejas prezentāciju > vnk super!!

IMG_6597.webp

.. starp citu, varbūt kādam ir šīs prezentācijas video? .. meklēju YouTubē un neatradu :(

--

.. skatījos, sekoju, centos analizēt (no savas pasaules skatījuma viedokļa).

Problēma šim lieliskajam projektam vienmēr bija 1 - lojalitātes programmas galvenajam labumam "20 Airbaltic punkti katru dienu, par katru Planieks, kas tiek steikots" bija uzlikts datums, kad tā iespējams tiks apstādināta.
2025. gada 20. martā šo datumu pagarināja uz 30. jūniju.

Šobrīd ir 31. maijs, un šīs nedēļas beigās 1 Planies "buy-now" cena ir nokritusi zem 0.05 ETH (ilgi turējās šī grīda):
Screenshot 2025-05-31 at 08.53.02.webp

Screenshot 2025-05-31 at 09.29.47.webp

skumji.. šis skaidri norāda, ka AirBaltic faniem zūd uzticība šim projektam un, tātad arī > brendam :(

Vai tiešām AirBaltic "izslēgs gaismu" un nolaidīs podā šo komūnu, kurā ir tik daudz cilvēki, kuriem patīk AirBaltic un kuri par to tik bieži domā..

cik saprotu 1/4 no visiem NFT tika iekšēji samintoti - iedoti dažādiem promo + arī saviem darbiniekiem. Tas ir super!!

.. interesanti, cik šī programma izmaksā kompānijai dienā? .. varbūt kāds var parēķināt? .. varbūt kāds zin šos datus? .. kā diez var piekļūt pie publiskajām AirBaltic finansu atskaitēm - tur šim ir jābūt minētam. .. pieļauju, ka reklāma TV un sociālajos mēdijos maksā vairāk.

Vai tiešām Planies lojalitātes programma tiks apstādināta?

Helmuts
AirBaltic un Planies fans

p.s. un ja ir jautājums, vai man pašam ir Planies? Jā :) joprojām turu. Piezīmēšu un atzīšu, ka, jā, arī es šo daru (kā lielākā daļa), šo foršo 20 ikdienas punktu motivēts.
Screenshot 2025-05-31 at 09.40.47.webp

.. ceru, ka kompānija nepieļaus šo kļūdu :(

.. .. esmu Planies un AirBaltic fans, līdz punktam, ka esmu gatavs, ka Planies vērtība nokrīt 90% un discord izmirst > arī tad savus Planies nepārdošu/nenometīšu.. tomēr cik tādi cilvēki ir?

.. paskatieties > 300 Latviešu komūna discordā ir izmirusi, jo komanda neko vairs nedara.. neko :(

.. bāc, nu ļoti, ļoti bīstams iespējams pavērsiens :(

--

piezīmēšu, ka Planies idejas iedvesmots, es jau krietnu laiku klusībā strādāju kopā ar kriptomākslinieku MX12 pie DNForum lojalitātes NFT kolekcijas > vecākajam pasaules domēnu forumam DNForum.com (esmu lepns tā īpašnieks). Nopirku šo forumu 2023. gada aprīlī https://www.dnjournal.com/archive/lowdown/2023/dailyposts/0427.htm , kad tas vilka pēdējo elpu > "so far" esam izveidojuši savu unikālu rīku (bez maksas) mūsu foruma biedriem, atgriežam dzīvību forumam un viens no nākošajiem soļiem ir mūsu lojalitātes programma. .. un galvenais, kas šai domai mani iedvesmo > ir AirBaltic Planies veiksme.

Veiksmi AirBaltic un Planies!!!

ufff.. jau bijuši 6x darījumi (14-15 st atpakaļ) 0.024x frekvencēs ($61-62)

Screenshot 2025-06-01 at 12.41.12.webp

--

pašlaik "grīda":
  • 0.0272 (izturēs 3 pirkumus)
  • 0.0271 (izturēs 1 pirkumu)
  • 0.027 (izturēs 3 pirkumus)
  • 0.026 (izturēs 6 pirkumus)
scr:
Screenshot 2025-06-01 at 12.45.15.webp

--

būs ok - joprojām esmu optimistisks..

.. ļoti, ļoti interesē (no profesionālās puses), kas notiks, ja šos 20 "daily points" atcels.. teorijas bīdīt var katrs dīvāna eksperts > reālā dzīve parādīs "impact".

.. un.. domāju, kurā brīdī gatavoties piepirkt 4 Planies (lai man kopā būtu 10) :)

giphy.gif

.. gadījumā, ja Planies komanda lasa: nezinu vai labākā doma ir mākslīgi turēt grīdu.. tad labāk ļaut vājajiem iziet par maksimāli zemu cenu un ļaut ilgākiem turētājiem iepirk Planies pie zemas cenas.. netērējiet savu personīgo naudu.. cilvēki, kuri jau ir pieņēmuši lēmumu pamest šo projektu, jau ir zaudēti.. diemžēl..

.. mana pieredze ar $Maria cenas turēšanu.. visdrīzāk nevajadzēja > tāpat nebija nekāda jēga :)

.. ļauj krist cik zemu iespējams, un nosmel krējumu uz zemajiem kritieniem brīžiem.. hmmm.. būs jāuzliek kaut kur apakšā orderīši

.. paskatījos "offers", meklējot šādu "makšķernieku", un voila!! ir 1:
Screenshot 2025-06-01 at 18.57.16.webp

.. pētīšu situāciju un, ja sāks turpināt "brukt cauri grīdām > uzlikšu savus orderīšus virs šī makšķernieka.. +0.001

.. no mīlestības līdz naidam ir 1 solis.. patiesība veca kā pasaule..

Lai skatītu šo saturu, mums būs nepieciešama jūsu piekrišana uzstādīt trešās puses sīkdatnes.
Lai iegūtu sīkāku informāciju, skatiet mūsu sīkdatņu lapu.

scr ar dažiem komentāriem zem paziņojuma, ka 20 punktu programma tiek apstādināta 30. jūnijā:
Screenshot 2025-06-19 at 21.52.15.webp

skats uz tirgu šodien skaidri rāda "market crash"
Screenshot 2025-06-19 at 21.41.29.webp

Atpakaļ
Tops