IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Ētikas jautājums!

Ojars

New member
Pievienojies
30. Septembris 2007
Ziņas
0
Reakciju rezultāts
0
Pārdomas ... Viens mans ļooooti labs draugs ;) ir sācis rakstīt tekstus savai mājas lapai. Lieta ir tāda, ka tēma par kuru viņš raksta viņu neskar un viņam nav pieredzes šajos jautājumos (ir nojausma) un produktus kurus viņš slavē nav testējis un vadās tikai pēc aprakstiem un citu pieredzes (ja vien tā arī nav izdomāta). ;) ... un piedevām tiek rakstīts pirmajā personā!!! Jūsu domas:
1. Vai lapas veidošanu (ja cilvēks lapu taisa tīri peļņas nolūkos) var uzskatīt par sava veida sacerējumu ar mērķi labāk pārdot prduktu.
2. Un vai ir pieņemama citu mājas lapu satura rediģēšana un likšana savā mājas lapā ... tekstus uzdodot par saviem. Es nerunāju par Copy+Paste ... bet kaut ko izņemot, kaut ko pieliekot, kaut ko pamainot.

Nu pagaidām viss.

1. ja nesagroza faktus un nemelo, pārvērst to pirmās personas stāstījumā, nav nekas slikts- normāls mārketings, tikai nedrīkst melot...
2. tas gan ir konkrēti slikti. tā darīt drīkst tikai ar tekstiem, kurus atļauts izmantot, piemēram, affiliate programma dod gatavus tkestus visiem saviem izplatītājiem, lai viņi tos pārraksta. bet paņemt svešu tekstu bez atļaujas un parediģēt ir fui!

Vo vo ... es šim arī pateikšu ka tā nav labi darīt! ;) ... bet runa neiet par radoša raksture tekstiem ... tīri tehniska informācija. Teiksim nedomāju ka paņemot 5 lapas par iekšdedzes dzinējiem dzinēja apraksts mainītos, vai paņemot 5 lapas par kuņģa čūlu čūlas apraksts un simptomi būs savādāki katrā lapā! ;) Vienk ir vieglāk atrast informāciju internetā nevis grāmatās (no kurām es pieļauju tāpat visu lapu pirmavots ir noraxtījis). Ok ... pastāv iespēja ka kāds ir mācījies par tematu .. :(

Atpakaļ
Tops