IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Cik vaig apmekletajus, lai pelniitu?

• Pavediena uzsācējs Pavediena uzsācējs Anonymous
  • Sākuma datums Sākuma datums
A

Anonymous

Viesis
Taatad man interesee - cik vaig apmekleetaajus, lai vareetu pelniit ar adsense ap 500$ meenesii? Neveelos patreiz likt iekshaa nekaadus bannerus saitaa, lai neaizbiedetu publiku, jo jauna lapa.

Un kaada tad jeega ir iisti no taa page rank, pienemsim manam saitam ir Page Rank 5, bet konkurentam ir Page Rank 3, bet vinsh google uzraadaas pirmajaa poziicijaa, kameer es tikai kaadaa desmitajaa?

Par apmklētājiem - var tev hoķ būt 1000 UV dienā, bet ja nav pareizā mērķauditorija, tad nekas labs nesanāks. Ir jāzin sīkāk - kāda niša, cik par vienu kliku maksā, utt. Uhhh... ir arī daudzas neglītas lapas redzētas, kur AdSense izkropļo visu smukumu, ir jāprot ielikt jebkāds baneris.

Par PageRank - PageRank paliek ar vien mazvērtīgāks, un mazvērtīgāks - tas vairs nav rādītājs. Google pati jau ir paziņojusi, ka PR vairs neņem tik daudz vērā. No saviem (drošiem) avotiem esmu dzirdējis, ka sākot ar 2009. gadu lielākie/nopietnāki meklētāj dziņi sāks palaist tautās jaunus meklētāju algoritmus - tagad 1. vietā lapas atradīsies pēc jūsu IP( resp. ja ieraksīsiet "TRAVEL", tad 90% iespējamība, ka LV lapa uzleks kautkur pirmajās vietās), rezultāti būs arī atkarīgi pēc nesen meklētajiem keywordiem (šis jau youtubē ir, youtube arī pieder googlei),

Un visvairāk mainīsies tas, ka ja lapai būs liels apmeklētāju skaits, tad tai lapai būs lielāka iespējamība būt pirmājā vietā uz attiecīgajiem keywordiem, Google vāc datus i par visām mājaslapām, un arī gar jums, dārgie apmeklētāji, jo interesanti kāpēc Google izlaida Google Chrome ? Protams, lai varētu vēl sīkāk pētīt katra cilvēka individuālo uzvedību tiklā, un tam cilvēkam piedāvāt arī viņa interesēm attiecīgas lapas.

Ja gribat veidot savu autoritātes lapu - tad šis ir pēdējais laiks. Savādāk to noraks citas jau tagad izveidtoas lielās mājaslapas/portāli/vortāli, kuriem ir liels apmklētāju skaits, un jūsu jauno lapiņu noraks google dzelmē viens, divi.

SEO MIRST. SEO NAV NĀKOTNES. Taisiet savas autoritātes mājaslapas tagad, un ķeriet pēc cik iespējams liela traffica varat, savādāk vēlāk būs jau par vēlu.

P.S. atveriet tagad google, un ierakstiet - "TRAVEL", un jūs redzēsiet ko es biju domājis ar jūsu atrašanos vietu. Man pirmās 3 lapas bija Latvijas tūrismu aģentūras. Un tagad kad es esmu 50h strādājis pie savas travel nišas mājaslapas SEO, taisījis backlinkus, rakstījis kontentu entās lapaspuses, pareizos keywordus meklejis, un travel nišā atrodos 1. googlē. A tagad viens amerikānis ieraksta "travel", un viņam pārādas viņa vietējais Ņujorkas ceļošanas aģentūras birojs, un mana lapa, ir kkur 3. googles reaultātu lapā, bišku škrobe ir, ne ?

Tāpēc ticiet man cilvēki - SEO lēnām, bet droši mirst, tagad sāciet domāt, vai krāt naudu jaunām traffica iegūšunas metodēm.

SEO MIRST. SEO NAV NĀKOTNES. - shitais liek aizdomaaties...

bus atri pirms 2009 jauzcepj taas dazas idejas vismaz sakuma stadija, kas marineejas jau kaadu labu laiku, kamer nav pa veelu :roll:

Nu protams, ka pamatfunkcijas kā keywordu tagetošana un backlinku būvēšana paliks spēkā, bet visas advancētās fīčas atmirs. Jo, visu noteiks cilvēku uzvedība netā.

Paldies Tev Trenz par izsmeļošu atbildi, bet ja man reāli tagad arī ir tie 1000UV un mērķauditorija īstā, tad ir vērts likt iekšā adsense, vai arī tā būs tīrākā kapeiku grabināšana? Kā jau minēju mani apmierinātu tīri sākot peļņa no adsense 500$, kā minimums.

Jautājums adminam - kaut ko esi saņēmis sakarīgu no paypal donate pogas, šajā forumā? Cilvēki reāli arī kaut ko šad tad noziedo?

Ojj... teiksim, ja ir ~5% CTR (click trough rate), kas nav liels, un mazs - tas ir vidējs, tad es domāju, ka mierīgi pāri pa $500/mēn var nopelnīt. Konkrēti var vārīties, bet tur jau ir daudzi citi faktori, adsense bloku izvietojums, niša, cik par vienu kliku vidēji tavā nišā maksā, utt. Faktoru ir ļoti daudz, tā no gaisa nevar izraut, bet ar 1000UV var visādas perversības sastrādāt :)

Trenz teica:
Ojj... teiksim, ja ir ~5% CTR (click trough rate), kas nav liels, un mazs - tas ir vidējs, tad es domāju, ka mierīgi pāri pa $500/mēn var nopelnīt. Konkrēti var vārīties, bet tur jau ir daudzi citi faktori, adsense bloku izvietojums, niša, cik par vienu kliku vidēji tavā nišā maksā, utt. Faktoru ir ļoti daudz, tā no gaisa nevar izraut, bet ar 1000UV var visādas perversības sastrādāt :)

Paldies, njemshu veeraa.

Trenz, google jau sen pec popularitates principa izvirza majas lapu visaugstak pec attieciga keyworda.

violator88 teica:
Jautājums adminam - kaut ko esi saņēmis sakarīgu no paypal donate pogas, šajā forumā? Cilvēki reāli arī kaut ko šad tad noziedo?

Pagaidaam pat nesanaak nomaksaat domeinu :D kur nu vel hostu, bet nu tas nav tik svarigi, butu daudz labak ja kopigi izdomatu kaa forumu padarit popularaku, izreklamet utt.. pagadam ar 3000 googles apmekletajiem menesii taa lieta diezko uz prieshu nevirzaas..

nside teica:
Trenz, google jau sen pec popularitates principa izvirza majas lapu visaugstak pec attieciga keyworda.

Tu nesaprati manu domu.

Prtoams, ka high targetēti keywordi būs augstāk, bet pēc jaunajiem algortimiem, daudz ko noteiks kādā veidā cilvēki nonāk uz tavas lapas, un kā viņi uzvedas. Tur ir tādi milijardi ieguldīti lai šitādus algoritmus izgudrot, ka bail iedomāties.

Nside, lai manu domu saprastu - tagad es varu atrast kādu long-tail-keywordu kādā mazākā nišā, un es varu saderēt ar labu SEO es varētu mierīgi savu rakstu iekš Ezine Articles 10 dienu laikā dabūt 1. vietā googlē. Bet pēc jaunajiem algoritmiem, tas būs daudz gūtāk izdarāms, jo google vienalga liks lapas 1. vietā, kuras viņai labāj patīk - respektīvi ja cilvēki apmeklēs kautkādu lapu, kas ir manā nišā biežāk nekā manu rakstu kuru es iesūtiju Ezine Articles, tad pēc laika tā lapa būs augstāk par manu rakstu, ja pat SEO tai lapai ir dahrena sūdīgāks nekā manam rakstam, vienagla pēc laika tā lapa būs augstāk nekā mans uber-krutais SEO raksts, jo lapai vienk. ir vairāk apmeklētāji.

Precīzi tos algortmus neviens nespēj izkost, t.i. gluži neiespējami, jo bļa lai tur tos algortmus izkostu tur ir vajadzīgs augstākais grāds augstākajā matemātikā + hvz vēl kas tev ir jābūt lai izkostu tos principus. Mēs - mirstīgie, tikai varam aptuveni minēt, kas un kā.

Lai nu kā, ja tagad, pirms gada, vai diviem ar labu SEO varēja izdarīt brīnumus, tad tagad būs daudz grūtāk tos pašus brīnumus iztaisīt.

Viela pārdomam - Google uztaisīja savu browseri - Google Chrome. Cilvēki, kas zin pēc kāda principa strādā Google, saprata uztreiz, ka ar to prodženi Google veiks tikai sīkāku interneta lietotāju izpēti, lai attiecīgi arī varētu savu meklētāj dzini uzlabot. Bet vis vairāk kas mani baida, ir tas, ka Google arī sponsorē Mozzila FireFox, tas liek man aizdomāties, ka iespējams tagad un šeit googles vecīši skatās ik manu soli, kuru es veicu internetā, mhhh... bail pat iedomāties.

Svarīgi saprast ka keywordus var sadalīt 2 lielās grupās - vienas grupas keywordus cilvēki meklē lai atrastu informāciju, tiem var piedāvāt adsense , otra grupa meklē lai atrastu preci , tiem var piedāvāt affiliate. Nopelnīt var ar abiem.

Atpakaļ
Tops