IBF ir tikai online uzņēmējdarbība forums un bezmaksas sludinājumu dēlis – dalība ir bez maksas ar pilnu piekļuvi visām sadaļām; maksas konti piedāvā papildu priekšrocības kā baneri un vietu jaunumu izsūtnē. ✅ Paraksta saites pieejamas visiem. 🚫 Aizliegts publicēt ar mākslīgo intelektu (LLM) radītu saturu – dalies ar saviem viedokļiem, pretējā gadījumā konts var tikt dzēsts.

Izaugsme Latvieši, esat gatavi nākamjam "karstajam" hītam ?

• Pavediena uzsācējs Pavediena uzsācējs Anonymous
  • Sākuma datums Sākuma datums
A

Anonymous

Viesis
Ok, zinu, ka daudzi mani nosauks par idiotu atklājot jaunu tirgu, un iespējams, radīsies jauna konkurence. Bet es to daru, lai jauniņie varētu sākt, kautko darīt, un lai nebūtu tjipa "nekur, neko nopelnīt nevar". tak što, varat saukt mani par stulbu vai, kā bet es tikai mēģinu palīdzēt.

Tirgus jau tagad ir diezgan liels, un ar samērā augstu konkurenci, bet tas nozīmē, ka tajā būs ahujenna daudz naudas ko nopelnīt.

Nesen lasot ziņu portālu CNN, tika teikts, ka 99% no ASV telekompānijām un kanāliem pāries uz digitālo TV. Tas notiks 2009. gada februārī, un pilnībā VISIEM ASV iedzīvotājiem būs jāpāriet uz digitālo televīziju, ja viņi gribēs skatīties TV. Tas nozīme tikai to, ka būs masīvs pieprasījums pēc digitālo TV tūneriem, jo cik "izpētot" nedaudz pētijumus, tad 2007. gada vidū tika konstatēts, ka tikai 11% cilvēku ir digitālie TV tūneri. Un daudzi cilvēki kuriem jau ir labi TV (plazmas vai LCD) daudzeem šiem TV nav šīs fīčas, un to dabūs piepirkt klāt paši. tas nozīmē būs masīvs pieprasijums pēc digitālajiem TV tūneriem. Un google trends norāda, ka digitālie tv tūneri, ir viens no līderiem, kas varētu būt potenciāls TOP10 google trends iekš 2008. Tas nozīmē tikai to, ka vajag cept savus saitus/blogus augšā, mest iekšā AdSense, pieteikties affiliate programmās kuras piedāvā šos produktus, un rakstīt daudzus, jo daudzus rakstus. Tirgus ir knapi ieskrējies, un tagad ir pēdējais laiks, kad tajā "iekāpt". Pats semu sācis veidot savu maziņo mājaslapu "impēriju", un redzēs, kas un kā.

Lūk šeit arī pierādās fakts, ka vajag sekot līdzi lietām, kas noteik pasaulē, piemēram es Latvijas ziņās nekur nebiju dzirdējis, ka ASV pāries uz digitālo televīziju, bet palasot bbc un cnn, tur visu var atklāt. Šis ir labs veids kā prognozēt "karstos" tirgus, pirms to ir atklājuši citi.

Ceru, ka šis palīdzēs, un ja tagad kāds kliegs "nekur nevar nopelnīt utt", tad vienkārši ejiet pakārties. Lai nukā zinot latviešu motivāciju un strādāt gribēšanu, tad lieku galvu ķīlā, ka reāli šo iespēju izmantos no šejienes labi ja 3 cilvēki, un pārējie vienk. nīdēs, ka nekur nevar neko nopelnīt, un ies "pudeles lasīt". Par konkurenci diži neuztracos, bet gribu vienkārši palīdzēt.

Man jau liekas ka tavas aplēses ka ~3 cilvēki nu metīsies par "digital tuners" rakstīt ir pārāk optimistiskas. Nu un ja sāks tad labi ja vienam kas arī vērā ņemams izdosies.

Zinu ka man pašam parasti lielākā roblēma ir UZSĀKT rakstīt. Un ja vēl valoda citiem nav līmenī + paspārliecības trūkst.

Vispār jau ir tā, ka kaut vienu rindu uzrakstot UN NOPUBLICĒJOT tu jau esi izdarījis daudz vairāk kā interneta lietotājs vidējais :)

Trenz teica:
Pats esmu sācis veidot savu maziņo mājaslapu "impēriju", un redzēs, kas un kā.

par "impēriju" runājot:

1. vai tu katru saitu taisi uz sava domēna ?
1.1 vai meklē .COMus vai iztiec ar .INFO ?
- skatījos ka tu nesmādē domēnus ar domuzīmēm
- manuprāt pareiza doma! atdala atslēgas vārdus, un linki uz tavu domēnu (ar domēna nosaukumu kā enkuru)
arī rezultātā satur atdalītus atslēgas vārdus!
2. cik websaitus tu katrai tēmai parasti velti?
- saprotu ka šī ir lielāka zivs, bet teiksim cik vidēji tiem suņu ratiem un binokļiem?
3. vai visus saitus savā starpā krusteniski salinko, vai arī veido klāsterus ar izteiktu līderi kuram linki ienāk, bet prom iet mazāk

Protams, ja gribētu brendot, tad neizmantotu nekādas domuzīmes, jo cilvēkiem bez domuzīmēm labāk atmiņā paliek domeins. Nišu mājaslapām domeinus atdalu ar domuzīmēm no SEO viedokļa labāk, un ja gara keyword frāze tad apmkelētājam ir vieglāk izlasīt - best-binocular-reviews , nekā bestbinocularreviews.

Nišu mājaslapām es daru sekojoši - izveidoju galveno mājaslapu ar .com vai .net (atkarībā vai ir aizņēmti) domeinu. Un izveidoju kādas 4 vai 5 "kolonijas", izveidoju blogger blogu, wodpress blogu, squidoo "lēcu", hubpages u.c.. Visos blogu nosuakumos ievietoju keyword frāzes, un ievietoju apmēram ~3 rakstus katrā blogā, ievietoju adsense (ja tas ir iespējams) un visus blogus nolinkoju uz savu galveno .com vai .net mājaslapu. Rakstot rakstus arī izvietoju atsauces tikai uz galveno lapu.

Drošivien radīsies jautājums kāpēc vajag tos blogus. Tas arī ir no SEO perspektīvas. Jo tavai jaunajai .com mājaslapai PageRank ir 0. Bet piemēram blogger.com , vai wordpress PageRank ir 6 vai 7, izveidojot subdomeinus šiem saitiem (piem. best-binocular-reviews.blogspot.com) , google nodomās, ka mana galvenā nišas lapa ir kautko vērta, ja jau uz manīm linko subdomeini no PageRank 5 vai 6 domeiniem.

tas binokļu ķēķis neko daudz nav nesis, labi ja $30 no AdSense klikiem, jo nevaru pieķerties klāt viņai, nav fiziski laika tik daudz, ir vairāki nopietnāki projekti, kas tagad laiku aizņem. Un mans Indijas rakstu raksnieks, kam es maksāju $8 par vienu 300 vārdu rakstu arī kautkur ir nozūmējis, tad dabūšu meklēt citus. Nu suņu mājalaspa kruķās jau ~2mēnešus, un tīri no komisijām esmu norāvis biku pāri $900, nav nekas daudz, bet ņemot vērā, nišā ir ar lielu konkurenci, tas tomēr ir tīri ok. Traffics, gan sāk izsīkt lēnām uz suņu mājeni, vajag vairāk rakstus, un vairāk backlinkus, bet kā jau teicu mans indietis ir nozūmējis, līdz ar to dabūšu meklēt citu uzticamu fruktu. Jo uzticamus rakstniekus par mazu naudu, ir ļoti grūti atrast. Kā arī es viņam samaksāju $10 lai viņš manu saitus pieraksta vairākas "linku direktorijās", veidojot backlinkus, labs darbinieks, tikai žēl, ka pamucis kautkur.

lai sāktu rakstīt rakstus, vajag nelielu devu motivācijas. Mans sapnis ir nopirkt 2005. gada Mustangu, saprotu, ka tas ir dārgs prieks, bet ar to es sevi motivēju, un uz desktopa man stāv skaists Mustanga wallpaper, ikreiz, kad sliecos vai rakstīšu rakstu vai nē, es paskatos uz savu "mīļumu", un pēc momenta atčuknos, ka jau esmu rakstu līdz pusei uzrakstījis. Tā es ar to tieku galā :)

Atpakaļ
Tops